Kayıtlar

Ocak, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ayva Tatlısı

Resim
Hem pratik, hem hafif, hem de çok lezzetlidir ayva tatlısı. Kış günlerinin de vazgeçilmezidir aynı zamanda… Bu pratik tarifi hemen sizlerle buluşturmak istiyorum. Malzemelerimiz (8 kişilik) 1 adet ayva ve çekirdekleri 2 adet amasya elması (küçük kırmızı olanlardan) 8 tepeleme yemek kaşığı esmer şeker 8 tatlı kaşığı pekmez 1 ince belli çay bardağı su 10 adet karanfil 8 çay kaşığı toz tarçın veya bir adet çubuk tarçın Nasıl Yapıyoruz ? 1 adet ayvayı 4 dilime bölüyoruz. Böldüğümüz 4 dilim ayvanın kabuklarını soyup ortasındaki çekirdekleri çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri atmayıp bir kenara ayırıyoruz. 4 ayva dilimimizi ortadan tekrar 2’ye bölüyoruz, böylece 8 küçük dilim ayvamız oluyor (1 ayvanın yarısı bence porsiyon olarak çok büyük, bu şekilde 8 küçük tadımlık dilim oluyor). Başka bir yerde elmalarımızı soyup rendeliyoruz. Daha sonra orta boy bir tavaya ayvalarımızı yerleştiriyoruz ve her bir ayvamızın üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı şekerimizi ilave ediyo

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Resim
...demiş büyüklerimiz. İçildiğinde 40 yıl hatırı olduğu söylenen bu asırlık geleneği günümüze kadar koruyup dünya çapında bir marka haline getirdik. Artık dünyanın neresine gidilirse gidilsin "Turkish Coffee" biliniyor ve zevkle içiliyor. Hatta kahve falına da ilgi oldukça artmaya başladı diyebiliriz. Bu dünyaca ünlü lezzeti gelin bir de bu fincanlardan yudumlayın :)  1.  Zerre Design Özlem Tuna Tasarımı Turkuaz Lale Türk Kahvesi Fincan Seti-235 TL      2 adet kahve fincanı, 2 adet kahve tabağı 2.  Pinhan Bakır Turkuaz Taşlı Kahve Fincanı-35 TL+KDV      1 adet kahve fincanı, 1 adet kahve tabağı 3.   Tantitoni Dore Kahve Fincanı Seti-14 TL      1 adet kahve fincanı, 1 adet kahve tabağı 4.   Midas Zeytinyağı Mini Tiryaki Kahve Seti "Klasik"-180 TL      2 adet bakır üzeri nikel kaplama, 2 adet fincan, 2 adet kadife kaplı servis simidi, 2 adet püskül      (Hediye karton kutu içinde) 5.  Kütahya Porselen Ev Serisi Çisil Kahve Seti-32 TL (1 tane),

Limonlu Cheesecake

Resim
Limonu en çok yakıştırdığım tatlılardan biridir cheesecake. Bakalım siz de beğenecek misiniz :) Malzemelerimiz Tabanı için: 1 paket yulaflı bisküvi 50 gr tereyağı (eritilmiş) İç harcı için:  400 gram krem peynir(Pınar Beyaz veya Labne olabilir) ½ su bardağı yoğurt ½ su bardağı süzme yoğurt 2 yumurta 2 yemek kaşığı un 1 limon kabuğu rendesi 1 su bardağı toz şeker Limon sosu için:  50 gram tereyağı 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 3 yemek kaşığı limon suyu Nasıl Yapıyoruz ? Bisküvilerimizi rondoda çekip eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına döşeyelim. Daha sonra buzdolabında 40 dakika kadar bekletelim. Diğer tarafta peyniri ve yoğurdu derince bir kaba alıp şekeri de ekleyerek pürüzsüzleşene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek yavaşça çırpmaya devam ediyoruz. Limon kabuğu rendesi ve unu da ilave ettikten sonra buzdolabından çıkardığımız tabanın üzerine karışımım

Oturdum Ellerimle Sana Kek Yaptım :)

Resim
Fırından yeni çıkmış güzel bir keke kim hayır diyebilir ki? :) Tadıyla olduğu kadar görüntüsüyle de misafirlerinizi mest edebilin diye birbirinden farklı tekli kek kalıplarını biraraya getirdik :) 1.  Pyrex Dikdörtgen Kek Kalıbı-32 TL      Teflon, 35x26 cm, elde yıkama, 230°C'ye kadar dayanıklı 2.   Esse Greenpan Dubai Serisi Yuvarlak Kek Kalıbı-35 TL      ThermolonTM seramik bazlı kaplama, 23 cm, eşit ısı iletimi, 450°C'ye kadar dayanıklı 3.  Tantitoni Kendinden Dilimli Kek Kalıbı-34 TL      Silikon, 28x6 cm, bulaşık makinesine ve mikrodalga fırına girebilir 4.   Tefal Airbake Dikdörtgen Kek Kalıbı-40 TL      Yapışmaz kaplama yüzey, 24x14cm, bulaşık makinesine girebilir, ısı yalıtımı sayesinde keklerin yanmasını önler 5.  Tupperware Mucize Kalıp Dikdörtgen-68 TL      Silikon, bulaşık makinesine girebilir 6.   Esse Güllü Kek Kalıbı-29 TL      Double silikon, esnek ve katlanabilir 7.  Berghoff Kare Kek Kalıbı-34 TL      Seramik, 23x23x4.8 cm, bulaşık m

Zeytinyağlı Yaprak Sarma :)

Resim
Bir defa yemeye başladığımda tencerenin dibini gördüğüm ve en sevdiğim zeytinyağlı çeşididir yaprak sarma :) Umarım sizler de beğenirsiniz :) Malzemelerimiz Yarım kg (500 gr) asma yaprağı (salamura) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su ½ limon suyu İç harcı için: 3-4 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2,5 yemek kaşığı çam fıstığı 2 su bardağı kırık pirinç 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 avuç kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz ½ su bardağı sıcak su Nasıl Yapıyoruz? Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Doğranmış soğanı biraz tuz ilave ederek zeytinyağında kavuruyoruz. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve pembeleşen soğanların üzerine ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kavurduğumuz pirinçlerin üz

Poğaça

Resim
Poğaça hem kahvaltının hem de günlerin kurtarıcısı olmuştur hep. Ne ile güzel gitmez ki fırından yeni çıkmış bu güzel lezzet... E haydi mutfağa o zaman :) Malzemelerimiz (Yaklaşık 10 Kişilik) 2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek) 1 paket margarin (yumuşatılmış) Yaş maya 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tuz 4 su bardağı un Dilediğiniz bir iç harcı Nasıl Yapıyoruz? Şekeri ve mayayı yarım su bardağı su ile eritiyoruz (kabarınca hamuru yoğuracağız). Yumurtaları (1 yumurta sarısını ayırmayı unutmuyoruz), margarini, unu, tuzu ve maya karışımını bir kaba alıp karıştırıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz, daha sonra üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma işleminden sonra küçük parçalar halinde koparıp şekil veriyoruz ve içine istediğimiz karışımı koyuyoruz (bizimkinde peynir var). Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu koyduktan sonra fırınlıyoruz. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun :)

Sofra Ajanlığına Giriş 101 :)

Resim
Yeni başladığımız Sofra Ajanları köşemizde beğendigimiz sofralara misafir olup sizler için tariflerini ele geçirecegiz :) Ilk soframız sevgili Tuğba'nın o güzel sofrası...Neler yok ki :) Tuzlu Kurabiye Poğaça Muz Aromalı Kek Kısır Zeytinyağlı Yaprak Sarması Kıvratma Kremalı Patates Yaş Pasta Tarifleri ilerleyen günlerde yavaş yavaş ekleyeceğiz, önce gözünüz doyabilsin diye sizi sofranın o güzel fotoğrafıyla başbaşa bırakıyoruz :) Bu güzel sofra için sevgili Tuğba'ya tekrar teşekkürler, emeğine sağlık... :)

Acem Pilavı :)

Resim
Değişik bir pilav denemek isteyenler için Maraş'ın güzel bir lezzeti...Tane tane acem pilavı tarifimiz:) Malzemelerimiz (6 kişilik) 400 gram kuşbaşı kuzu eti 1 kilo havuç 2 soğan 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 4 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon Nasıl Yapıyoruz? Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve karabiberi büyük bir tencerede etler suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Bu sırada soğanları küp küp, havuçları ise 1 cm'lik ince çubuklar halinde kesiyoruz. Kavurduğumuz etlere soğanı, tuzu ve tereyağını ilave ediyoruz. Soğanların rengi pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra havuçları da ekliyoruz ve yaklaşık 40 dakika boyunca kavuruyoruz. Son olarak pirinçleri de ekleyip 3-4 dakika kadar daha kavuruyoruz, suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz (suyu yavaş yavaş koymakta fayda var çünkü su miktarı pirinçlerin üzerini iki parmaktan fazla geçmemeli). Pirinçler suyu