Kremalı Patlıcan Çorbası
Şimdiye kadar
patlıcanı hep benzer rollerde görmüştük, patlıcan salatası,patlıcan kebabı,
imambayıldı...Patlıcana yeni bi rol vererek daha hafif, pratik ve lezzetli bir
şölene davet ediyorum sizleri, kremalı patlıcan çorbası...Haydi kollar sıvansın :)
Malzemelerimiz :) (Yaklaşık 4 Kişilik)
2 adet küçük közlenmiş
patlıcan
4 çorba kaşığı
tereyağı
Yarım su bardağından
biraz fazla un
4 su bardağı
tavuk suyu
Yarım paket krema
10-15 adet badem
(miktar tamamen isteğe bağlı, istediğimiz gibi azaltıp arttırılabiliriz)
Yarım limonun
suyu (küçükse 1 limon olabilir)
Nasıl Yapıyoruz? :)
Unu tereyağında
kavuruyoruz, üzerine 4 bardak tavuk suyunu ekledikten sonra kaynamaya
bırakıyoruz. Közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcanları ufak ufak doğrayıp
üzerine ilave ediyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra üzerine kremayı ekliyoruz,
iyice karıştırdıktan sonra el blenderi ile iyice homojen bir karışım elde
ediyoruz, üzerine tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Bademleri iki şekilde
kullanabiliriz ister bademleri sıcak bir suda dış kabuklarını soyup kavurduktan
sonra çorbanın üzerine koyabilir, istersek de bademler kavrulduktan sonra
rondoda iyice çekerek çorbanın içine ekleyebiliriz. En son çorbanızın üzerine
limon suyunu gezdirmeyi unutmayın. Bu arada bademleri rondada çekenlere kruton
ekmekler hazırlayıp, çorbanın üzerinde servis etmelerini öneriyorum :)
Not: Eğer ufak da
olsa patlıcan parçalarının ağzınıza gelmesini istemiyorsanız, ince delikli bir
süzgeçten geçirmenizi şiddetle tavsiye ederim :)
Afiyet Olsun :)
Yorumlar