Yeliz’in Kremalı Soğanlı Tortellinisi
Tortelliniyi hiç
duymayanlarınız için bir tanım yapacak olursam bizim halis muhlis kayseri
mantısının kıymalı değil de başka malzemelerle doldurulanı diye tarif
edebilirim :) Ben bugün peynir
dolgulusunu kullanacağım. Hadi bakalım nasıl bir lezzet çıkacak ortaya :)
Malzemelerimiz :) (3 Kişilik)
1 paket peynir dolgulu tortellini(250 gr) (Ben Barilla’ yı kullanmayı tercih ediyorum)
1 paket peynir dolgulu tortellini(250 gr) (Ben Barilla’ yı kullanmayı tercih ediyorum)
2 adet orta
büyüklükte soğan(isteğe bağlı olarak azaltabilirsiniz, ben soğanı çok sevdiğim
için bolca kullanıyorum)
1 paket krema
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı
tereyağı
Nasıl Yapıyoruz? :)
Tavamıza (ben genellikle wok tava tercih ediyorum)
zeytinyağını ve tereyağını atıp erimesini bekliyoruz. Üzerine jülyen doğradığımız
soğanlarımızı atıyoruz. Tuz ve karabiberi istediğimiz miktarda ekleyip karıştırıyoruz.
Ben üzerine bir tutam da esmer şeker atıyorum, daha bir lezzetli oluyor :) Soğanlar iyice ölünce üzerine 2 kaşık süt atıyoruz ve yavaşça
karıştırıyoruz, soğanların biraz sütü çekmesini bekliyoruz. Sonrasında 1 paket
kremanın hepsini üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz, yaklaşık 5-6 dakika
ocakta kendi halinde orta ateşte pişiyor. Bir kenarda paketin üzerinde tavsiye
edilen süre olan 11 dakika boyunca pişirdiğimiz tortellinilerimizi de
unutmuyoruz :) Kremalı karışımımızın üzerine, piştikten sonra süzdüğümüz tortellinileri de ekleyip 3-4 dakika
boyunca karıştırıyoruz. Artık yemeye hazır :)
Afiyet Olsun :)
Not: Soğanlar tavadayken çok kısık ateşte pişirmeyin, çünkü
soğan hemen suyunu bırakıveriyor. Tavsiyem genellikle orta ateşte pişirmeniz :) Ayrica eğer isteğinize göre soğan miktarını azaltırsanız mutlaka yağ miktarını da azaltmayı unutmayın, yoksa yağlı olur.
Yorumlar