Tereyağlı Pirinç Pilavı :)
Eskiden pirinç pilavını tam tadında yapabilenlerin her yemeğin üstesinden gelebileceği düşünülürmüş :) Bence bu durum hala geçerli :) Çünkü neredeyse bütün et ve sebze yemeklerinin yanında aranılan bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor tane tane bir pirinç pilavı. O zaman gelin hemen tarife bir göz atalım ;)
Malzemelerimiz :)
1 su bardağı pirinç
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
Malzemelerimiz :)
1 su bardağı pirinç
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
Nasıl Yapıyoruz? :)
Orta büyüklükte bir tencereye (tercihen teflon veya döküm tencere) yağımızı koyup eritiyoruz. Yağ hafif kızınca pirinçleri ekliyoruz (ben pirinçleri yıkamadan eklemeyi tercih ediyorum çünkü bazı bilgilere göre yıkanınca vitamini gidiyormuş). Pirinçleri 2-3 dakika boyunca yağda çeviriyoruz. Daha sonra 1,5 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı limon suyunu aynı anda pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz. Tahta bir kaşıkla sadece bir defa karıştırıp hemen tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bir dakika yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme esnasında kapağı kesinlikle açmamamız gerekiyor. Pilavımız piştikten sonra ocaktan alıp bir tülbent veya kâğıt havlu tencere ile kapağın arasına konarak pilavı dinlenmeye bırakıyoruz. 5-10 dakika sonra pilavımız servise hazır.
Bu arada ben pilavın üzerine kajun fıstığı kavurup ilave etmeyi çok seviyorum, tavsiye ederim çok lezzetli oluyor :)
Afiyet olsun :)
Yorumlar