Pudra Şekeri ailesi olarak yeni yılda hepinize mutlu, sağlıklı, sevdiklerinizle geçireceğiniz, her şeyin dilediğiniz gibi olacağı güzel günler diliyoruz...:)
...demiş büyüklerimiz. İçildiğinde 40 yıl hatırı olduğu söylenen bu asırlık geleneği günümüze kadar koruyup dünya çapında bir marka haline getirdik. Artık dünyanın neresine gidilirse gidilsin "Turkish Coffee" biliniyor ve zevkle içiliyor. Hatta kahve falına da ilgi oldukça artmaya başladı diyebiliriz. Bu dünyaca ünlü lezzeti gelin bir de bu fincanlardan yudumlayın :) 1. Zerre Design Özlem Tuna Tasarımı Turkuaz Lale Türk Kahvesi Fincan Seti-235 TL 2 adet kahve fincanı, 2 adet kahve tabağı 2. Pinhan Bakır Turkuaz Taşlı Kahve Fincanı-35 TL+KDV 1 adet kahve fincanı, 1 adet kahve tabağı 3. Tantitoni Dore Kahve Fincanı Seti-14 TL 1 adet kahve fincanı, 1 adet kahve tabağı 4. Midas Zeytinyağı Mini Tiryaki Kahve Seti "Klasik"-180 TL 2 adet bakır üzeri nikel kaplama, 2 adet fincan, 2 adet kadife kaplı servis simidi, 2 adet püskül ...
Pastanenin önünden geçerken kokusunu duyunca dayanamadığım tek şey…Sakızlı paskalya çöreği :) Umarım siz de beğenirsiniz :) Malzemelerimiz :) 8 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 20 gram (2 paket toz maya) 250 gram tereyağı 1 yemek kaşığı mahlep 7-8 adet sakız 6 yumurta Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 file badem Nasıl yapıyoruz? Paskalya çöreği yapımında dikkat etmemiz gereken ilk şey bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Öncelikle sütü ılıyana kadar ısıtıyoruz. Daha sonra maya, şeker, yarım su bardağı kadar ılık su ve süt karışımını bir kabın içinde iyice karıştırıp 5- 10 dakika bir kenarda bekletiyoruz. Bir kabın içine unun yarısından fazlasını koyup üzerine kabarmış olan mayamızı da döküyoruz ve ayrı bir yerde çırptığımız yumurta ve şeker karışımını da ekliyoruz. Sakızları ve mahlebi de ekledikten sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Hamurun içine oda sıcaklığında olan tereyağını ve unun kalan kısmını yavaş yavaş ...
Yorumlar