Tavuklu Bademli Pilav :)
Annem her pişirdiğinde birkaç tabak yediğim, asla hayır diyemeyeceğim, her muhallebicide olan ama evde yapılanın tadı bambaşka olan muhteşem bir yemek… Tavuklu bademli pilav :)
Malzemelerimiz :)
Tavuk için
1 adet bütün tavuk
1 adet soğan
1 limonun kabuğu
1 yemek kaşığı tuz
Bademli Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 avuç çiğ badem
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Malzemelerimiz :)
Tavuk için
1 adet bütün tavuk
1 adet soğan
1 limonun kabuğu
1 yemek kaşığı tuz
Bademli Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 avuç çiğ badem
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapıyoruz? :)
Tavuğu büyükçe bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Soğanın kabuğunu soyup bütün halinde tencereye atıyoruz. Limonun kabuğunu da ekleyip orta ateşte yaklaşık bir saat kadar haşlıyoruz.
Orta boy bir tencerede tereyağı ile pirinçleri yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz. Haşladığımız tavuğun suyundan 4 su bardağı kadar alıp pirinçlerin üzerine ilave edip, 1 tatlı kaşığı tuzu da ekledikten sonra hemen tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Bir cezvede çiğ bademleri 3-4 dakika boyunca haşlıyoruz. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyup iyice kuruluyoruz. Küçük bir tavada bademleri zeytinyağı ile rengi hafif koyulaşana kadar kavuruyoruz.
Tavuğu parçalara ayırıyoruz, pilavımızın üzerine dilediğimiz kadar tavuk ve badem koyuyoruz.
Tavuklu bademli pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun :)
Tavuğu büyükçe bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Soğanın kabuğunu soyup bütün halinde tencereye atıyoruz. Limonun kabuğunu da ekleyip orta ateşte yaklaşık bir saat kadar haşlıyoruz.
Orta boy bir tencerede tereyağı ile pirinçleri yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz. Haşladığımız tavuğun suyundan 4 su bardağı kadar alıp pirinçlerin üzerine ilave edip, 1 tatlı kaşığı tuzu da ekledikten sonra hemen tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Bir cezvede çiğ bademleri 3-4 dakika boyunca haşlıyoruz. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyup iyice kuruluyoruz. Küçük bir tavada bademleri zeytinyağı ile rengi hafif koyulaşana kadar kavuruyoruz.
Tavuğu parçalara ayırıyoruz, pilavımızın üzerine dilediğimiz kadar tavuk ve badem koyuyoruz.
Tavuklu bademli pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun :)
Yorumlar