Tahinli Tart :)
Tahinin yakışmadığı bir tatlı olamaz :) Bakalım tahinli tartı beğenecek misiniz? :)
Malzemelerimiz :)
Hamuru için
Hamuru için
200 gram un
100 gram soğuk tereyağı
40 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon rendesi
İç harcı için
100 gram soğuk tereyağı
40 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon rendesi
İç harcı için
1,5 su bardağı tahin
2 su bardağı toz şeker
Nasıl yapıyoruz? :)
Elenmiş un, küp küp doğranmış soğuk tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve limon rendesini rondoda iyice karıştırıyoruz. Daha sonra karışımı alıp elimizle yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamuru strece sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra buzdolabından alıp hafif unlanmış tezgâhta küçük yuvarlaklar halinde açıyoruz. Ben küçük tart kalıpları kullandığım için tek tek küçük parçalar olarak açtım fakat büyük kalıp kullanılacaksa hamuru tek parça olarak büyük bir şekilde açabiliriz. Hamuru kalıplara yerleştirdikten sonra dibine çatalla ufak delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Bu sırada başka bir kapta tahini ve toz şekeri iyice karıştırıyoruz. Pişmekte olan hamuru fırından alıp içine tahinli karışımı koyup 10-15 dakika daha pişiriyoruz.
Tahinli tartımız ılıdıktan sonra servise hazır. Dilerseniz üzerine badem veya ceviz koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tahinli tartımız ılıdıktan sonra servise hazır. Dilerseniz üzerine badem veya ceviz koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar