Muhammara :)
Antakya yöresine ait bu leziz mezeyi çok seveceksiniz. İster minik ekmeklerin üzerine sürüp kanepeler hazırlayın, ister meze olarak sofranızı süsleyin :)
Malzemelerimiz :)
Malzemelerimiz :)
1 su bardağı ceviz
Cevizlerimizi rondoda çekiyoruz. Islatılmış sıkılmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, biber salçası ve limon suyu ilave edilir ve karıştırılır. Ardından kimyon, tuz ve zeytinyağı da ilave edilerek iyice karıştırılır. Muhammaramız hazır.
Düz bir tabağa yayarak üzerini birkaç adet maydanoz yaprağı veya siyah zeytin ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
2 yemek kaşığı biber salçası
1 dilim ekmek içi (ıslanmış ve sıkılmış)
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz ve kimyon (arzuya göre artırılıp azaltılabilir)
Yarım limonun suyu
1 fincan zeytinyağı (türk kahvesi fincanı ile ölçebilirsiniz)
1 dilim ekmek içi (ıslanmış ve sıkılmış)
1 diş sarımsak
Bir tutam tuz ve kimyon (arzuya göre artırılıp azaltılabilir)
Yarım limonun suyu
1 fincan zeytinyağı (türk kahvesi fincanı ile ölçebilirsiniz)
Nasıl Yapıyoruz?
Cevizlerimizi rondoda çekiyoruz. Islatılmış sıkılmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, biber salçası ve limon suyu ilave edilir ve karıştırılır. Ardından kimyon, tuz ve zeytinyağı da ilave edilerek iyice karıştırılır. Muhammaramız hazır.
Düz bir tabağa yayarak üzerini birkaç adet maydanoz yaprağı veya siyah zeytin ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Yorumlar