İçli Köfte

İçli köfte yapmak zaman alır, yorar ama yemesi yok mu, işte o herşeyi unutturur :) Hem haşlama hem kızartma seçenekleri bulunması da ayrıca çok güzel, ama ben kesinlikle kızartma olanına hayır diyemiyorum, sizin de hayır diyemeyeceğiniz bir lezzeti sunuyorum şimdi...



Malzemelerimiz :) (Yaklasik 20 adet)

İçi için
Yarim kilo kıyma
2 adet orta büyüklükte soğan
İstege bağlı ince ince kıyılmış maydanoz(biz koymadık)
Yaklasik 250 gr ceviz(çok kıyılmış olmamalı, biraz ağıza gelmeli)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Miktarı isteğe bağlı tuz, karabiber ve pulbiber

Dışı için
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik(irmik kullanmak istemezseniz ince bulguru 4 su bardağı kullanabilirsiniz)
3 adet yumurta
2 çorba kasığı salça(acı sevenler domates salçası yerine biber salçası kullanabilir)
2 çorba kasığı un
3 adet haşlanmış patates
Miktarı isteğe baglı tuz

Nasıl Yapıyoruz? :)
İnce ve küçük küpler halinde dogradigimiz soganlari yağ koyup biraz ısıttığımız tavaya koyuyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Cevizi de ekledikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Tuz ve karabiberini de ekleyip iç harcımızı bir kenara koyuyoruz.
Dışı için haşlanan patatesleri bir kaba rendeliyoruz, üzerine bulguru, irmiği,salçayı ve tuzu döküyoruz. En son yumurtalarımızı kırıp unu da ekledikten sonra hamuru iyice yoğuruyoruz (içli köfteleri daha rahat hazırlayabilmek için bu hamuru olabildiğince yoğurun ). Eğer hamurun kuruduğunu farkederseniz elinizi su ile ıslatıp yoğurmaya devam edebilirsiniz. Dışı için hazırladığımız bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, önce avuç içinde yuvarlayıp, daha sonra başparmak yardımıyla ortasını oyuyoruz. Bu oyuğa daha önceden hazırladığımız iç harcından yaklaşık 2,5-3 çorba kaşığı kadar doldurun. Ağız kısmında biraz yer bırakın ki kaparken zorluk çekmeyin. Yine parmaklarınız yardımıyla ağzını kapatın. Elde ettiğimiz bu içli köfteleri haşlayarak ya da kızartarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)