Mis Kokulu Sakızlı Muhallebi :)
Damla sakızı kadar sütlü tatlıya yakışan bir şey var mıdır acaba? :) Sizi hiç bekletmeden bu hafif ve lezzetli sakızlı muhallebinin tarifiyle buluşturuyorum :)
Malzemelerimiz :)
1 litre soğuk süt
3 çorba kaşığı tereyağı
Nasıl yapıyoruz?
Geniş bir tencerede yağı eritiyoruz. Ardından unu ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz tel çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaşınca şekeri ekliyoruz bir süre daha karıştırdıktan sonra damla sakızını da tencereye ekliyoruz.
Karışımı 15 dakika kadar çırpıyoruz ve servis için kuplara bölüştürüp soğumaya bırakıyoruz.
Servis yapmadan önce üzerine toz veya çubuk tarçın, bir top dondurma, hazırlayacağınız meyveli veya çikolatalı sosu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Malzemelerimiz :)
1 litre soğuk süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
1,5 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı toz şeker
1-2 tane damla sakızı(arzuya artırıp azaltılabilir)
1,5 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı toz şeker
1-2 tane damla sakızı(arzuya artırıp azaltılabilir)
Nasıl yapıyoruz?
Geniş bir tencerede yağı eritiyoruz. Ardından unu ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz tel çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaşınca şekeri ekliyoruz bir süre daha karıştırdıktan sonra damla sakızını da tencereye ekliyoruz.
Karışımı 15 dakika kadar çırpıyoruz ve servis için kuplara bölüştürüp soğumaya bırakıyoruz.
Servis yapmadan önce üzerine toz veya çubuk tarçın, bir top dondurma, hazırlayacağınız meyveli veya çikolatalı sosu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Yorumlar