Ayva Tatlısı

Hem pratik, hem hafif, hem de çok lezzetlidir ayva tatlısı. Kış günlerinin de vazgeçilmezidir aynı zamanda… Bu pratik tarifi hemen sizlerle buluşturmak istiyorum.

Malzemelerimiz (8 kişilik)

1 adet ayva ve çekirdekleri
2 adet amasya elması (küçük kırmızı olanlardan)
8 tepeleme yemek kaşığı esmer şeker
8 tatlı kaşığı pekmez
1 ince belli çay bardağı su
10 adet karanfil
8 çay kaşığı toz tarçın veya bir adet çubuk tarçın


Nasıl Yapıyoruz ?

1 adet ayvayı 4 dilime bölüyoruz. Böldüğümüz 4 dilim ayvanın kabuklarını soyup ortasındaki çekirdekleri çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri atmayıp bir kenara ayırıyoruz. 4 ayva dilimimizi ortadan tekrar 2’ye bölüyoruz, böylece 8 küçük dilim ayvamız oluyor (1 ayvanın yarısı bence porsiyon olarak çok büyük, bu şekilde 8 küçük tadımlık dilim oluyor). Başka bir yerde elmalarımızı soyup rendeliyoruz.

Daha sonra orta boy bir tavaya ayvalarımızı yerleştiriyoruz ve her bir ayvamızın üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı şekerimizi ilave ediyoruz. Şekeri de ilave ettiğimiz ayvalarımızın üzerine eşit miktarda rendelediğimiz elmalardan ekliyoruz. Elmalarımızı da ilave ettikten sonra ayvalarımızın üzerine 1’er tatlı kaşığı pekmez ve 1’er çay kaşığı tarçın serpiyoruz (toz tarçın yerine tavaya direk çubuk tarçında atabiliriz). Son olarak karanfillerimizi ve bir kenara ayırdığımız ayva çekirdeklerimizi de tavaya ilave edip, üzerine 1 çay bardağı suyu ilave ederek, tavamızın kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekene ve ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Ayva tatlımız hazır. Servis için soğuması bekleyip üzerine kaymak veya süzme yoğurt koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)