Poğaça

Poğaça hem kahvaltının hem de günlerin kurtarıcısı olmuştur hep. Ne ile güzel gitmez ki fırından yeni çıkmış bu güzel lezzet... E haydi mutfağa o zaman :)



Malzemelerimiz (Yaklaşık 10 Kişilik)

2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
1 paket margarin (yumuşatılmış)
Yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
4 su bardağı un
Dilediğiniz bir iç harcı

Nasıl Yapıyoruz?
Şekeri ve mayayı yarım su bardağı su ile eritiyoruz (kabarınca hamuru yoğuracağız). Yumurtaları (1 yumurta sarısını ayırmayı unutmuyoruz), margarini, unu, tuzu ve maya karışımını bir kaba alıp karıştırıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz, daha sonra üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanma işleminden sonra küçük parçalar halinde koparıp şekil veriyoruz ve içine istediğimiz karışımı koyuyoruz (bizimkinde peynir var). Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu koyduktan sonra fırınlıyoruz. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...