Zeytinyağlı Yaprak Sarma :)

Bir defa yemeye başladığımda tencerenin dibini gördüğüm ve en sevdiğim zeytinyağlı çeşididir yaprak sarma :) Umarım sizler de beğenirsiniz :)

Malzemelerimiz

Yarım kg (500 gr) asma yaprağı (salamura)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
½ limon suyu

İç harcı için:
3-4 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2,5 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı sıcak su


Nasıl Yapıyoruz?
Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Doğranmış soğanı biraz tuz ilave ederek zeytinyağında kavuruyoruz. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve pembeleşen soğanların üzerine ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Kavurduğumuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırıyoruz. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişiriyoruz ve ardından pişen iç harcımızı demlenmeye bırakıyoruz.

İç harcımız demlenirken diğer tarafta yaprakları yıkıyoruz. 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra 2-3 defa yıkıyoruz. Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak ince ince parmak büyüklüğünde sarıyoruz.

Tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplıyoruz ve dolmalarımızı yan yana boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizerek üzerine porselen bir tabak kapatıyoruz. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ederek kısık ateşte 35-40 dakika pişiriyoruz.

Soğuyunca bir servis tabağına alıp üzerine ve aralarına limon dilimleri koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)