Limonlu Cheesecake

Limonu en çok yakıştırdığım tatlılardan biridir cheesecake. Bakalım siz de beğenecek misiniz :)

Malzemelerimiz

Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı (eritilmiş)


İç harcı için: 
400 gram krem peynir(Pınar Beyaz veya Labne olabilir)
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı süzme yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker

Limon sosu için: 
50 gram tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu


Nasıl Yapıyoruz ?
Bisküvilerimizi rondoda çekip eritilmiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına döşeyelim. Daha sonra buzdolabında 40 dakika kadar bekletelim.

Diğer tarafta peyniri ve yoğurdu derince bir kaba alıp şekeri de ekleyerek pürüzsüzleşene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek yavaşça çırpmaya devam ediyoruz. Limon kabuğu rendesi ve unu da ilave ettikten sonra buzdolabından çıkardığımız tabanın üzerine karışımımızı döküyoruz.

Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına koyup 10 dakika pişiriyoruz ardından fırının ısısını 150 dereceye getirip bu şekilde de yaklaşık 40 dakika daha pişiriyoruz. Pişince fırının kapağını aralayarak yaklaşık 2 saat kadar soğuması için fırının içinde bekletiyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp 5-6 saat kadar soğumasını bekliyoruz.

Diğer tarafta üzeri için hazırlayacağımız sosumuzu pişirmeye başlayabiliriz. Tereyağı ile yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de ilave ettikten bir kaba alıp sürekli karıştırarak benmari usulü pişiriyoruz. Sos koyulaşınca alıp soğumaya bırakıyoruz.

Hazırladığımız sosu soğuyan cheesecake üzerine dökelim. Servis etmeden önce rendelenmiş fıstık dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)