Acem Pilavı :)

Değişik bir pilav denemek isteyenler için Maraş'ın güzel bir lezzeti...Tane tane acem pilavı tarifimiz:)

Malzemelerimiz (6 kişilik)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 kilo havuç
2 soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon


Nasıl Yapıyoruz?
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve karabiberi büyük bir tencerede etler suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Bu sırada soğanları küp küp, havuçları ise 1 cm'lik ince çubuklar halinde kesiyoruz. Kavurduğumuz etlere soğanı, tuzu ve tereyağını ilave ediyoruz. Soğanların rengi pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra havuçları da ekliyoruz ve yaklaşık 40 dakika boyunca kavuruyoruz. Son olarak pirinçleri de ekleyip 3-4 dakika kadar daha kavuruyoruz, suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz (suyu yavaş yavaş koymakta fayda var çünkü su miktarı pirinçlerin üzerini iki parmaktan fazla geçmemeli). Pirinçler suyunu çekince pilava kimyonu koyup iyice karıştırıyoruz. Acem pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun:)

Yorumlar

Coşkunlu Figen dedi ki…
Çok güzel görünüyor pudra şekeri en kısa zamanda deneyeceğim:) Ben yeni bir blogcu olarak senin blogunu takip etmeye başladım.Benim blogum da başlangıcı yemeklerle yapmamış olsam da yemek ağırlıklı olacak.SEVGİYLE KAL..
Pudra Şekeri dedi ki…
Figen Hanim begendiginize cok sevindik :) Emin olun bundan sonra blogunuzla ugrasmaktan kendinizi alamayacaksiniz. Hosgeldiniz aramiza, sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Çocuklara Mutfağı Sevdirmeye Bu Oyuncaklarla Başlayın :)