El Açması Yufka ile Patlıcanlı Börek

Elde açılmış yufka ile yapılan böreğe kimse hayır diyemez herhalde:) Patlıcanlı iç harçlar böreklere bence çok yakışıyor o nedenle ben bu böreği patlıcanlı yapmayı tercih ettim. İşte tarifimiz:)

Malzemelerimiz
Yufka hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç harcı için
4 adet patlıcan
3 adet yeşil sivri biber
3 adet orta boy domates
2 adet küçük soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı


Nasıl Yapıyoruz?
Patlıcanları çizgili bir şekilde soyduktan sonra küp küp doğruyoruz ve diğer malzemelerimizi ayarlayana kadar bir kenarda tuzlu su içinde bekletiyoruz. Soğanları da küp küp doğruyoruz ve zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığımız biber, domates, patlıcan ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Yufka için malzemelerimizi yoğurarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 5 veya 6 parçaya ayırıp unlanmış tezgâhta açabildiğimiz en ince şekilde açıyoruz. Şeklini tam yuvarlak yapamasak da çok önemli değilJ Açtığımız yufkaları üçgen şekillerde kesip iç harçtan koyup sarıyoruz. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp fırın tepsisine dizdiğimiz böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla sürüyoruz. (Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı koymayı unutmayalım!:) )

Böreklerimizi 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz. El açması yufka ile hazırlanmış patlıcanlı böreklerimiz servise hazır.

Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)