Süzme Yoğurtlu Kabak

Bu mezeyi yapmak 5 dakika sürüyor, çok lezzetli, çok pratik, hem de çok sağlıklı:) Mutlaka denenmeli;)

Malzemelerimiz
3 adet orta boy kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
7-8 kaşık süzme yoğurt
5-6 adet ceviz içi


Nasıl Yapıyoruz?
Kabakları iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Orta boy bir tavada rendelenmiş kabakları zeytinyağı ile birlikte yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Tuzu da ekledikten sonra kabakları süzme yoğurda karıştırıyoruz. Bu noktada biraz hızlı davranmak gerekiyor, aksi takdirde kabak sıcak yoğurt soğuk olduğu için yoğurt kesilebilir. 
Mezemiz servise hazır. İsteğe göre üzerine ceviz konularak servis edilebilir. 
Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...