Kabaklı Makarna :)

Çok acıktığımızda nasıl da güzel gider şöyle soslu bir makarna…:) 

Malzemelerimiz :) (Yaklaşık 2 kişilik) 

Yarım paket makarna (Ben Barilla’nın Fusuli çeşidini kullandım) 
2 küçük soğan 
5-6 adet yeşil sivri biber 
2 küçük boy kabak 
2 kaşık domates salçası  
½ çay kaşığı tuz (eğer kullanacağınız salça tuzluysa eklemeyebilirsiniz) 
3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir) 


Nasıl yapıyoruz?
Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz. Ardından iri rendelediğimiz kabakları da ilave edip suyunu bırakmaması için orta ateşte hızlı bir şekilde kavurmaya devam ediyoruz. Diğer tarafta makarnamızı haşlamayı unutmuyoruz, paketin üzerinde yazan pişirme süresini aşmamanızı tavsiye ederim. Kavurduğumuz sebzelerin üzerine domates salçasını ekleyip sebzeli sosumuzu pişirmeye devam ediyoruz eğer sosun kıvamı katı olursa duruma göre makarnayı haşladığımız sudan 1 yemek kaşığı ilave ederek kıvamı açabiliriz. Haşlanan makarnamızın üzerine sosumuzu döküp karıştırıyoruz.

Kabaklı makarnamız servise hazır. Servis ederken isterseniz üzerine veya yanına süzme yoğurt veya labne peyniri ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...