Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Pastanenin önünden geçerken kokusunu duyunca dayanamadığım tek şey…Sakızlı paskalya çöreği :) Umarım siz de beğenirsiniz :)

Malzemelerimiz :)

8 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
20 gram (2 paket toz maya)
250 gram tereyağı
1 yemek kaşığı mahlep
7-8 adet sakız
6 yumurta
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 file badem  

Nasıl yapıyoruz?
Paskalya çöreği yapımında dikkat etmemiz gereken ilk şey bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Öncelikle sütü ılıyana kadar ısıtıyoruz. Daha sonra maya, şeker, yarım su bardağı kadar ılık su ve süt karışımını bir kabın içinde iyice karıştırıp 5- 10 dakika bir kenarda bekletiyoruz.

Bir kabın içine unun yarısından fazlasını koyup üzerine kabarmış olan mayamızı da döküyoruz ve ayrı bir yerde çırptığımız yumurta ve şeker karışımını da ekliyoruz. Sakızları ve mahlebi de ekledikten sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Hamurun içine oda sıcaklığında olan tereyağını ve unun kalan kısmını yavaş yavaş biraz un biraz yağ olacak şekilde ilave ediyoruz. Bu aşamada duruma göre un ilave etmek gerekebilir. Hamurumuz olduktan sonra kurumasın diye kabımızın üzerini nemli bezle örtüyoruz ve bir battaniyeye sarıp ılık bir yerde yaklaşık 2-3 saat kadar bekletiyoruz.

Beklemiş hamurumuzun üzerini açıp küçük toplara ayırıyoruz. Tezgâhımızı unluyoruz. Bir çörek için 3 top hamura ihtiyacımız var. Her parçayı uzunca açıyoruz ve saç örgüsü şekline getiriyoruz. Şekil verdiğimiz çörekleri yağlı kâğıt döşenmiş fırın tepsilerine diziyor ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp file bademle süslüyoruz. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp çöreklerimizi yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çöreklerimiz servise hazır.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Çocuklara Mutfağı Sevdirmeye Bu Oyuncaklarla Başlayın :)