Taze Fasulye Kavurması

Hem çok hafif, hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir sebze yemeği...Taze fasulye kavurması :)

Malzemelerimiz :)

2 soğan
1 kilo taze fasulye
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz


Nasıl Yapıyoruz? :)
Fasulyelerin kılçıklarını ayıkladıktan sonra hem boylamasına hem enlemesine ikiye kesiyoruz. Soğanları jülyen biçimde doğruyoruz ve zeytinyağında tuz ile beraber kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince fasulyeleri de ekliyoruz ve karıştırarak 2 dakika boyunca kavuruyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve yarım saat kısık ateşte kendi halinde pişiriyoruz. Fasulyemiz servise hazır:)
Dilerseniz üzerine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Arzu ederseniz soğuk şekilde meze olarak servis edilebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...