Necla Teyze'min Portakallı Islak Keki:)

Hem çok hafif hem de aniden bastıran tatlı ihtiyacınızı giderecek mükemmel bir tat… Necla Teyze’min bu güzel tarifini hemen sizlerle paylaşıyorum:)

Malzemelerimiz:)


Kek için
3 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakalın rendesi
1 portakalın suyu

Şerbet için
1 portakalın rendesi
2 portakalın suyu
5 yemek kaşığı toz şeker


Nasıl yapıyoruz?
Yumurta, şeker ve portakal rendesini mikserde 3-4 dakika yüksek devirde çırpıyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve portakal suyunu ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz. Karışımımızı dibi yağlanmış kare veya dikdörtgen bir kek kalıbında önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz bir kenarda ılıdıktan sonra şerbeti hazırlamaya başlayabiliriz:) Portakal rendesi, portakal suyu ve şekeri aynı anda küçük bir kapta karıştırarak pişiriyoruz. 1-2 dakika kaynayınca ocaktan alıp sıcak haliyle kekimizin üzerine döküyoruz. Portakallı ıslak kekimiz hazır.
Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...