Nazlı'nın Yılbaşı Kurabiyesi

Yeni yıla geri sayım başladı... :) Eee bu özel gün kurabiyesiz olmaz dedik ve Nazlı'nın o güzel yılbaşı kurabiyelerini sizlerle paylaşalım istedik. Gönlünüze göre şekillendirebilir ister sade bırakabilir ister şeker hamuru ya da icing ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca bizim yaptığımız gibi şekillendirdiğiniz hamurun üst kısmına bir delik açarsanız kurdela yardımıyla çam ağacınıza ya da farklı bir yere asıp misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz :)




Malzemelerimiz

2 tane yumurta
100 gr şeker (4 yemek kaşığı kadar)
1 paket vanilin
Bir çimdik tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
Çok az muskat rendesi
Çok az ceviz (çok ufalanmış)
100-125 gram tereyağı (küp küp kesilmiş ve dışarıda bekletilmiş, yumuşamış)
200 gr un (1 1/3 su bardağı kadar)

Nasıl Yapıyoruz?
Şekerle yumurtayı bir kaba koyup mikserle çırpıyoruz. Çırpma esnasında vanilin, tuz, tarçın, muskat rendesi ve cevizi de ekliyoruz. Oluşan karışımın üstüne yumuşamış olan tereyağını ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak da unumuzu ekleyip (eleyerek de ekleyebilirsiniz), önce bir spatula/kaşık yardımıyla karıştırıp, sonra da elimizle ele yapışmayacak kıvamda ve çok katı olmayan bir hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamurumuzu bir oklava ya da merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz ve kurabiye kalıplarıyla kesiyoruz. Şekilli hamurlarımızı tepsimize (yağlı kağıt koymanızı tavsiye ederim) alıp 180 derecedeki fırında 8 dk pişiriyoruz.

Afiyet Olsun :)

Not: Fotoğrafın biraz nostaljik görünmesini istediğim için farklı bir uygulama yaptım, nasıl yaptığımı merak edenler için picasa programını tavsiye ediyorum, içindeki 1960's temasını kullandım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)