Etli Lahana Sarması

Kış aylarının vazgeçilmezi ve en sağlıklı sebzelerden biridir lahana:) Salatası ve turşusu da çok güzeldir ama bence en iştah açıcı hali sarmadır lahananın:) Sizlere vereceğim tarif hem çok pratik hem de pek lezzetli:) Hadi bakalım kolay gelsin;)

Malzemelerimiz:)

1 adet orta boy büyüklükte lahana
4 adet soğan
1 kilo orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet ince kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber


Nasıl yapıyoruz?:)
Lahananın yapraklarını tek tek ayırıyoruz ve kaynayan suda 3-4dakika haşlıyoruz. Haşladıktan sonra eğer varsa yaprakların kalın kısımlarını kesiyoruz (amacımız lahanaları sararken kalın kısımların bize zorluk çıkarmaması). Lahanaları bir kenarda ılımaya bırakıyoruz.
İç harcı yapmaya başlayabiliriz:) Öncelikle soğanları incecik doğruyoruz. Doğradığımız soğanları, kıymayı, domates ve biber salçasını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi iyice karıştırıyoruz. Daha sonra pirinç, maydonoz, ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Önceden haşladığımız lahana yapraklarını alıyoruz ve yaprağın kalın kısmı içe gelecek şekilde sarılır.
Tencerenin dibine lahanadan kestiğimiz sert parçaları dizip, onun üzerine sardığımız lahanaları düzgünce diziyoruz. Dizdiğimiz lahanalarin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su koyuyoruz ve bir tabağı ters çevirerek sarmaların üzerine yerleştiriyoruz (bunu yapmamızın amacı sarmaların tencerede sabit durmasını sağlamak ve dağılmasını engellemek.) 5 dakika yüksek ateşte, daha sonra 45 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. (Arada sırada sarmaların altı yanmasın diye suyunun olup olmadığını kontrol edebiliriz.)
Etli lahana sarmamız servise hazır.
Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)