Ispanaklı Börek :)

Mis gibi kızarmış çıtır çıtır bir ıspanaklı böreğe kim hayır diyebilir ki :) İster çay saatinizi ister Pazar günü hazırladığınız uzun kahvaltı keyfinizi süslesin :) 

Malzemelerimiz :) 

1 paket yıkanmış ıspanak(çamursuz olduğu için çok pratik oluyor ama yine de tekrar yıkıyorum) 
2-3 adet pırasa 
3-4 adet yeşil soğan 
½ demet maydanoz 
½ demet dereotu 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe artırıp azaltılabilir) 
1 çay bardağı böreklik lor peyniri (ben yörsan tercih ediyorum) 
1,5 çay bardağı zeytinyağı (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir) 
12 adet yufka 


Üzeri için 
1 yumurta sarısı 

Biraz çörek otu ve susam 



Nasıl yapıyoruz?
Yufkaları üçgen olacak şekilde 12 eşit parçaya bölüyoruz (önce dörde sonra her birini 3 eşit parçaya bölüyoruz). Ispanağı iri iri doğruyoruz. Pırasa, yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz. Doğradığımız ıspanağı, pırasayı, yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu, böreklik loru, zeytinyağı, tuz ve biberi iyice karıştırıyoruz.

Böreklerimizi üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalarımıza iç harcımızdan isteğe bağlı (ben 1 dolu yemek kaşığı koyuyorum) koyarak sarıyoruz. Hazırladığımız böreklerimizi fırın tepsisine bir yağlı kağıt sererek diziyoruz. Yumurta sarısına fırçamızı batırıp böreklerin üzerine sürüyoruz sürdüğümüz yumurta sarısının üzerine de çörekotu ve susam serpiyoruz.

Böreklerimizi 180 derecede fırında alt üst ızgara ayarında yaklaşık 45 dakika (siz yine de ara sıra kontrol edin fırınınıza ve yufkanızın kalınlığına göre değişebilir pişirme süresi) pişiyoruz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

nazojazz dedi ki…
Ayşe cim uzun zamandır börek yemiyordum..süper bir tarif bunu pide yaptırsakda olur herhalde ..eline yürğine sağlık..
sevg.kal.
Ayşe(MGO) dedi ki…
Canım benim çok teşekkür ederim, aynı içle pide yaptırınca da süper oluyor, afiyet şeker olsun;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...