Antakya Usulü Kısır :)

Nar ekşisini en çok yakıştırdığım lezzettir kısır ve sanırım İskenderunlu olduğum için başka yörelere ait kısırları tattığımda her zaman bir şeyler eksik gelir bana. Sizleri hemen bu lezzetle buluşturmak istiyorum :)

Malzemelerimiz :) (Yaklaşık 3-4 kişilik)

1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı soğuk su
4-5 yemek kaşığı domates salçası(1 paket Tamek Salçacık tam denk geliyor)
1 yemek kaşığı acı biber salçası(tamamen isteğe bağlı acı sevmiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kimyon(tepeleme dolu)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz(eğer kullanacağınız salça tuzluysa eklemeyebilirsiniz)
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı(isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir)
6-7 adet ince doğranmış yeşil soğan veya 1 küçük kuru soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz


Nasıl yapıyoruz?
Bulguru genişçe bir kaba alıp üzerine soğuk suyu ilave ediyoruz. Bulgurlar suyu iyice çekene kadar bekliyoruz. Ardından domates ve biber salçasıyla yumuşayan bulguru yoğuruyoruz. Daha sonra yeşil soğan, maydanoz, kimyon, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek malzemelerin tamamını karıştırıyoruz. Kısırımız hazır :)

Yanına marul çeşitleri, domates, sivri biber ve turşu hazırlayarak çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...