Kremalı Patlıcan Çorbası


Şimdiye kadar patlıcanı hep benzer rollerde görmüştük, patlıcan salatası,patlıcan kebabı, imambayıldı...Patlıcana yeni bi rol vererek daha hafif, pratik ve lezzetli bir şölene davet ediyorum sizleri, kremalı patlıcan çorbası...Haydi kollar sıvansın :)



 
Malzemelerimiz :)  (Yaklaşık 4 Kişilik)

2 adet küçük közlenmiş patlıcan
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağından biraz fazla un
4 su bardağı tavuk suyu
Yarım paket krema
10-15 adet badem (miktar tamamen isteğe bağlı, istediğimiz gibi azaltıp arttırılabiliriz)
Yarım limonun suyu (küçükse 1 limon olabilir)

Nasıl Yapıyoruz? :)
Unu tereyağında kavuruyoruz, üzerine 4 bardak tavuk suyunu ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Közlenmiş ve kabukları soyulmuş patlıcanları ufak ufak doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra üzerine kremayı ekliyoruz, iyice karıştırdıktan sonra el blenderi ile iyice homojen bir karışım elde ediyoruz, üzerine tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Bademleri iki şekilde kullanabiliriz ister bademleri sıcak bir suda dış kabuklarını soyup kavurduktan sonra çorbanın üzerine koyabilir, istersek de bademler kavrulduktan sonra rondoda iyice çekerek çorbanın içine ekleyebiliriz. En son çorbanızın üzerine limon suyunu gezdirmeyi unutmayın. Bu arada bademleri rondada çekenlere kruton ekmekler hazırlayıp, çorbanın üzerinde servis etmelerini öneriyorum :)

Not: Eğer ufak da olsa patlıcan parçalarının ağzınıza gelmesini istemiyorsanız, ince delikli bir süzgeçten geçirmenizi şiddetle tavsiye ederim :)

Afiyet Olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)