Beyaz Çikolatalı Böğürtlenli Cheesecake :)


Yeliz’in derlediği bu güzel parfümlerin içeriğindeki meyveleri görünce ilk dikkatimi çeken böğürtlen oldu :) Aklıma hemen bu meyvenin en çok yakıştığı tatlı olan cheesecake geldi. O zaman hadi gelin böğürtlenli cheesecake yapalım sizlerle :)

Malzemelerimiz :)

Tabanı için
Arzuya göre 1 paket pötibör ya da burçak bisküvi
100 gr tereyağı
Arzuya göre fındık, fıstık veya badem
İç harcı için
400 gr süzme yoğurt
300 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
1 küçük paket (kare şeklinde tabletlerden olabilir) beyaz çikolata
Üzeri için
2 su bardağı böğürtlen
½ su bardağı toz şeker

Nasıl hazırlıyoruz? :)
Öncelikle bisküvileri rondoda çekiyoruz, ardından tereyağını biraz dışarıda bekletip yumuşattıktan sonra bisküvilerle yoğurup kelepçeli kalıbımızın (24 cm'lik kalıplar ideal olabilir) dibine yayıyoruz. Kalıbı buzdolabında 30 dk. bekletiyoruz.
Bu arada iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. İç harcı için verdiğim malzemelerden süzme yoğurt, labne peyniri, toz şeker, vanilya, limon suyu ve benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatayı beraber çırpıyoruz ardından yumurtaları birer birer ilave ediyoruz.
Hazırladığımız iç harcı dolaptan çıkardığımız kalıbımıza döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40–45 dk. kadar pişiriyoruz. Cheesecake pişerken fırının içine 1 küçük bardak su koyabilirsiniz, bu yöntem üzerinin çatlamasını engeller.
Cheesecake piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda ardından minimum 4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Üzerinin sosu için ise, 1 su bardağı böğürtleni yarım su bardağı şekerle rondodan geçiriyoruz. Oluşan sosun içine kalan 1 bardak böğürtleni ilave edip karıştırıyoruz. Cheesecake buzdolabında iyice soğuduktan sonra (1 gece bekletince harika oluyor) kalıbımızdan çıkarıp üzerine böğürtlen sosumuzu ilave ediyoruz.
Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)