Dondurmalı İrmik Helvası :)

Kim hayır diyebilir ki irmik helvasına :) Hele bir de yanında dondurma varsa…:)

Malzemelerimiz :) (Yaklaşık 2 kişilik)

1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
50 gram tereyağı

Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Nasıl yapıyoruz?
Orta boy bir tencerede irmikleri tereyağında rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra toz şekeri ilave ediyoruz ve eriyip irmiklerle iyice karışana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak irmik ve şeker karışımının üzerine sütü ekleyerek tencerenin ağzı kapalı şekilde yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

Küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ile dolmalık fıstıkları kavuruyoruz. Kavurduğumuz fıstıkları helvanın üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.

Helvamız servise hazır. İsterseniz helvanın üzerine tarçın ilave edip yanında da bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Tuğba dedi ki…
Şu an o tabağın önümde olması için neler vermezdim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...