Sakızlı Paskalya Çöreği :)
Pastanenin önünden geçerken kokusunu duyunca dayanamadığım tek şey…Sakızlı paskalya çöreği :) Umarım siz de beğenirsiniz :) Malzemelerimiz :) 8 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 20 gram (2 paket toz maya) 250 gram tereyağı 1 yemek kaşığı mahlep 7-8 adet sakız 6 yumurta Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 file badem Nasıl yapıyoruz? Paskalya çöreği yapımında dikkat etmemiz gereken ilk şey bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Öncelikle sütü ılıyana kadar ısıtıyoruz. Daha sonra maya, şeker, yarım su bardağı kadar ılık su ve süt karışımını bir kabın içinde iyice karıştırıp 5- 10 dakika bir kenarda bekletiyoruz. Bir kabın içine unun yarısından fazlasını koyup üzerine kabarmış olan mayamızı da döküyoruz ve ayrı bir yerde çırptığımız yumurta ve şeker karışımını da ekliyoruz. Sakızları ve mahlebi de ekledikten sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Hamurun içine oda sıcaklığında olan tereyağını ve unun kalan kısmını yavaş yavaş biraz un
Yorumlar