Antakya’nın Humusu:)

Bugün sizlerle, en sevdiğim mezelerden biri olan humusu paylaşmak istiyorum. Bakalım siz de beğenecek misiniz? :)

Malzemelerimiz :) (Yaklaşık 2 kişilik)

2 bardak nohut
1 bardak tahin
1,5 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak

Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 dal maydanoz veya dereotu


Nasıl yapıyoruz? 
Kuru nohutları suya yatırıp yumuşaması için 1 gün kadar bekletiyoruz. Ardından yumuşayan nohutları bir tencereye alıp kabuklarından ayrılana kadar haşlıyoruz. Kabuklarından ayrılan nohutları biraz su (haşladığınız sudan kullanabilirsiniz), tahin, limon, zeytinyağı ve sarımsakla rondoda ezip püre haline getirip bir servis tabağına alıyoruz.

Humusumuz hazır :) Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı, sumak, kimyon ve bir kaç dal maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...