Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Her evin mutfağından illa ki bir çaydanlık fokurtusu gelir :) Hem de bizim öyle İngilizlerin 5 çayı gibi belli saatlerde de değildir, günün her saatinde herşeyin yanına yakıştırırız çayı :) Bakalım ben çayı nelerin içine yakıştırmışım o zaman :)



1. Machrique Kabartmalı Çay Bardağı Seti (6’lı) - bardaklar 84,50 TL, tabaklar 41,50 TL, kaşıklar 30 TL

2. Paşabahçe Behiç Ak Tasarımı Çay Seti 6’lı - 37,50 TL

3. Koleksiyon Faruk Malhan Tasarımı İstanbul Kahvaltı Serisi 6’lı - 54 TL (Siyah, sarı, beyaz, kırmızı, mavi ve mor renk seçenekleri mevcut)

4. Koleksiyon Dervish İrismano Serisi Renkli 2’li - 59 TL

5. Koleksiyon Dervish İrismano Serisi Platin - 64 TL (2’li), 179 TL (6’lı)

6. Paşabahçe Alev Ebuziya Tasarımı Çay Bardağı Seti Siyah 6’lı – 175 TL

7. Praktiker-Gürallar Artcraft Zen Dip Boyalı 6’lı Çay Bardağı Seti – bardaklar 6,29 TL, tabaklar 5 TL(bardaklarin hepsi farklı renklerde)

8. Koleksiyon Dervish İrismano Serisi Altın - 64 TL (2’li), 179 TL (6’lı)

9. Paşabahçe Heybeli 8 Parça Çay Takımı (4 bardak, 4 tabak) - 8,5 TL

Benim favorilerime gelecek olursak, ağır misafirler için 1 numaralı takıma bayıldııım :) Günlük kullanım içinse yalın tasarımıyla 3 numaralı takımın kırmızısını tercih ederdim :)

Bu arada çay bardaklarını incelerken karşıma ilginç bir ürün çıktı sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim, kendi kendini karıştıran çay bardağı… :)



Bu ilginç tasarım iki Fransıza ait, tasarımcılardan 23 yaşındaki Florian Dussopt,

“Çay bardağındaki top, içerken ve karıştırırken yerinde kalması için çıkıntılı şekilde tasarlanmış tabana konuluyor. Kullanıcılar hafifçe fincanı döndürüyor, bu da topun hareket etmesine neden oluyor. Seramik top, tüm şeker ve sütü aynı anda karıştırıyor ve çay kaşığı ihtiyacını ortadan kaldırıyor. İçerken ise yer çekimi yardımıyla top bardağın altındaki çıkıntılı bölümde kalıyor” demiş.

Kim ne derse desin teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin o kaşığın bardağa çarpış sesi bi ayrıdır, o olmadan çayın tadı çıkar mı yahu? :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)