Sıcacık Mercimek Çorbası :)

Kış günlerinin vazgeçilmezi sıcacık çorbalar içimizi ısıttıkları kadar aynı zamanda birer vitamin kaynağıdır vücudumuz için. Biraz klasiktir ama içlerinde hem pişirmeyi hem de içmeyi en sevdiğim mercimek çorbasını sizlerle paylaşmak istedim :)

Malzemelerimiz :) (4 kişilik)

1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı (1 litre) su
1 küçük patates (mümkünse küçük taze patateslerden)
½ havuç
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı tuz (tuz miktarı isteğe kalmış)

Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber


Nasıl Yapıyoruz? :)
Patates, soğan ve havuçları isteğe bağlı büyüklükte doğruyoruz. Daha sonra orta boy bir tencereye suyu, yıkanmış mercimeği ve doğradığımız sebzeleri atıp, tenceremizin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kaynatıyoruz(sebzeleri küçük doğrarsanız daha çabuk pişerler). Daha sonra çorbamızı bir blender yardımıyla karıştırıyoruz, böylece süzerek çorbamızın yararlı bölümlerini atmamış oluyoruz.

Mercimek çorbamızı büyükçe bir kaseye alıp, üzeri için tereyağını küçük bir tavada eritip, yağ kızınca ocağı kapatıp(kapatmazsak biberler yanar) pul biberimizi yağa atıyoruz ve çorbamızın üzerine ilave ediyoruz.

Çorbamızın üzerine ilave ettiğimiz pul biberli yağın miktarını isteğe göre acı severler istedikleri kadar yağ ve biberle hazırlayabilirler. Eğer isterseniz çorbanızın üzerine küçük küpler halinde kesilip kızartılmış kruton ilave ederek bir dilim limon eşliğinde sunabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)