Zencefilli Limonata

Yeliz’in meyve özlü parfüm önerilerini ve Ayşe’nin iştah kabartan müthiş cheesecake tarifini görünce ben de harika bir limonata tarifiyle sizlere merhaba demeye karar verdim. Çünkü genelde yazın en sıcak bunaltıcı günlerinde aklımıza gelen bu tatlı içeceğe haksızlık edildiğini düşünüyorum :) Hâlbuki ister yaz olsun ister kış bir dilim pasta veya kekin yanında en güzel giden içeceklerden biridir limonata. Hele bir de zencefilliyse…;) O zaman hadi bakalım mutfağa :)



Malzemelerimiz :)

4 adet limon
8 yemek kaşığı şeker (her limon için 2 yemek kaşığı)
3 cm taze zencefil
10 bardak soğuk su


Nasıl Yapıyoruz? :)
İlk olarak 4 adet limonumuzun kabuklarını ve zencefili rendeliyoruz.
Rendelenmiş limon kabuklarının ve zencefilin üzerine 8 yemek kaşığı şekeri ilave edip rondoda karıştırıyoruz. (Eğer rondo yoksa havanda karıştırmakta aynı işi görür :)
Kabuklarını rendelemiş olduğumuz 4 adet limonun suyunu sıkıyoruz.
Limon kabuğu rendesi, zencefil rendesi ve şeker karışımının üzerine sıktığımız limon sularını ekliyoruz.
İyice karıştırıp üzerine 10 bardak buz gibi soğuk suyu ilave ediyoruz.
Eğer taneli seviyorsanız limonatamız servise hazır.
Eğer taneli sevmiyorsanız içmeden önce süzgeçten geçirebilirsiniz.
İsteğe göre iki dal taze nane yaprağı ilave edilebilir.




Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)

Çay Tiryakilerinin Ellerinden Düşürmedikleri İnce Belliler :)

Sofraların Vazgeçilmezi, Yemek Takımları...