Çaylı Kek :)

Kahvaltının olmazsa olmazı demli çayı bir de tatlıda kullanalım dedik, yakıştı da... :) Kullandığımız çay kekin kurumasını önlediği gibi güzel bir aroma da katıyor. Eee daha ne olsun :) Bu arada benim gibi çikolatayı çok sevenler kekin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatadan sürerek bu lezzeti daha da pekiştirebilirler :) Sizi daha fazla bekletmeden hemen tarife geçiyorum.


Malzemelerimiz :)

3 yumurta
3 yemek kaşığı kakao (kakaoyu sevenler bi miktar arttırabilirler)
1,5 su bardağı toz şeker(tariflerimde çoğunlukla esmer şeker kullanmaya çalışıyorum, daha lezzetli oluyor sanki)
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un
1 dolu çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Nasıl Yapıyoruz? :)
Yumurtaları ve şekerleri mixer ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra üzerine sırasıyla çayı (süzgeçten geçmiş) ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Diğer tarafta bir büyük kaseye toz malzemelerimiz olan kakao,un,tarçın kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz. Elememizin nedeni kekimizi güzel bir şekilde kabartmak,aslında şu kupa görünümünde olan un eleğinden olsa işimiz daha kolay olabilir :) Elediğimiz bu malzemeleri kekimize parça parça ekliyoruz. Karışımımız hazır; fakat  kalıba dökmeden önce biraz yağlamanızı tavsiye ederim hatta üzerine biraz un döküp kalıbın her tarafına yapışmasını sağlayın ki kek düzgün bir şekilde çıksın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz, pişip pişmediğini bi kürdanla da test edebiliriz. Piştikten sonra ister fırınınızın kapağını hafif aralık bırakıp dinlendirin, isterseniz de bir bezle üstünü örtüp tezgahınızda dinlendirin, seçim sizin.

Not: Eğer özel misafirleriniz varsa, onları etkilemek için karton yardımıyla oluşturacağınız şablonları kullanıp pudra şekerini hafifçe serperek kekinizi süsleyebilirsiniz :)

Afiyet Olsun :)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Organik bir Karadenizli olarak kesinlikle deneyeceğim:)) Çok cezbedici bir tarif...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakızlı Paskalya Çöreği :)

Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane Gönül Muhabbet İster Kahve Bahane

Ocakların Sultanı Çaydanlıklar :)